Porodično letovanje – Grčka, Turska ili Egipat?

porodicni odmor grcka turska egipat

Letovanje sa decom – koja je destinacija za vas?

Razmišljate o odlasku sa decom negde preko leta. Imate klince ni male ni velike. Dovoljno velike da mogu da izdrže celodnevno letnje sunce a dovoljno male da im pored plaže treba još zabave i programa. Crna Gora i Hrvatska jesu blizu ali hteli biste da probate nešto malo dalje, toplije, egzotičnije?

Prvo i prvi je da znate da porodični odmor uvek iziskuje nešto više. Nešto više budžeta, nešto više planiranja, nešto više pakovanja i nešto više spontanosti i naravno, najvažnije, nešto više živaca.

Između Grčke, Turske i Egipta ima mnogo razlika, a opet jedna stvar ih povezuje. Dugačka letnja sezona, čisto more i mnošvo odličnih destinacija.

grcka letovanje

Grčka nam je za letovanje najbliža, što po kilometrima što po budžetu. Neretko se porodice sa decom odlučuju na letovanje u Grčkoj na koje krenu autom pa u zavisnosti od polazne i dolazne tačke, pauzu naprave na Zlatiboru ili negde u Makedoniji.  Naravno da je svima cilj što pre ugledati tirkizno plavo more, udahnuti taj vazduh i na prvu završiti sa putovanjem. Međutim, porodično putovanje iziskuje više pauza i laganiji tempo. Tu su putovanja do Egipta ili Turske lakša u tom smislu jer se leti a let kraće traje.

turska letovanje

Turska je destinacija po daljini između Grčke i Egipta (Turska letovanje ponuda). Može da se stigne autom ili autobusom a može i da se leti. Turska ima divne peščane plaže, odlične pristupačne a moderne hotele i hranu koji mi dobro poznamo. Turska je i destinacija za sve one koji žele da svoj godišnji odmor potpomognu i sa odličnim šopingom. Posle ili pre plaže po jedan burek ili baklavu, ili doner zaokružiće divan odmor. Naša preporuka je da sa decom izbegavate jul i avgust ovde jer je sunce zaista jako. Porodično letovanje u Turskoj idealno je u septembru, što zbog sunca što zbog budžeta. Antalija ili Alanja su odlične destinacije koje bismo preporučili, tamo ima svega od peščanih plaža do akva parkova i zoo vrtova.

egipat letovanje

Egipat je malo ekskluzivnija destinacija od ove tri navedene, Hurgada je u današnje vreme omiljena kako među stranim tako i među našim turistima. Ovde su male šanse da vam kiša upropasti letovanje a velike da se opet za godinu dana vratite na isto mesto. Egipat je mesto gde se sreću istorija i kultura, te ne propustite priliku da sa decom odete na neki od fakultativnih izleta. Idealno vreme za letovanje, baš zbog jačine egipatsko sunce ja maj, jun ili septembar, oktobar.  Sigurnost u hotelima je ovde velika, tako da nemate čega da se plašite. Evo i nekih ponuda za Egipat letovanje.

U Grčkoj možete da birate da li ćete odsesti u hotelu ili u privatnom apartmanu. Za Tursku i Egipat su to uglavnom hotelski aranžmani. Grčka je bliža, pa sledi Turska i Egipat. Sunca ima na sva tri mesa od maja do kraja oktobra. Hrana je svuda ukusna, grčka i turska kuhinja je više pristupačnija kod nas, samim tim i prihvatljivija ali egipatski restorani u međuvremenu nude i internacionalne jelovnike.

Zaključak je da su sve tri destinacije pun pogodak, izbor je na vama i na željama vas i vaše porodice. Porodična letovanja su uvek nešto komplikovanija, ali samim tim zabavnija i uzbudljivija.