Sa decom u Parizu – 10 stvari koje možete posetiti i videti

pariz

Šta raditi u Parizu sa decom?

 

Ono što je sasvim sigurno jeste da vam u Parizu nikako ne može biti dosadno. Postoji toliko muzeja, spomenika i aktivnosti koje će oduševiti vašu decu. Pariz je glavni grad Francuske i bogat je istorijom, arhitekturom i prelepim mestima za obilazak. Postoje mesta koja možda neće biti interesantna za malu decu, ali i te kako i ona mesta koja će zadovoljiti njihovu znatiželju. Tako da ako ste našli jeftine avio karte za Pariz, ali niste sigurni kako bi taj put izgledao sa decom, evo naših predloga. Pa da vidimo onda kako možete da organizujete vreme u Parizu i da vaša deca budu zadovoljna.

Jardin des Plantes i Prirodnjački muzej

 

Smešten u 5. arondismanu, Prirodnjački muzej je idealno mesto za vašu decu. Osim impresivnih modela modela izumrlih vrsta, izvan muzeja se nalazi Jardin des Plantes, vrt iz 17. veka u kom se nalazi i zoološki vrt sa više od 200 vrsta životinja poput pantera, krokodila ili orangtuna. Idealno mesto za vašu decu.

Diznijev park – Disneyland

disneyland pariz dizni park

Kažu da je najlepši Diznijev park upravo u Parizu. Ono što čini pravu retkost jeste što možete i boraviti u samom parku, iznajmiti hotel, obzirom da se nalazi izvan grada. Za obilazak celog parka biće vam potrebno više dana, ali za deo sa vožnjama je dovoljan jedan dan.

Muzej Louvr

luvr pariz louvre
Možda vam se sada čini da obilazak Luvra neće biti zanimljiv za vašu decu. Međutim, u samom muzeju nalazi se deo za decu stariju od 11 godina, gde se kroz igru deca mogu zabaviti, a dosta toga i naučiti. Imajte na umu da je muzej zatvoren utorkom i da je uvek velika gužva.

Tematski park u Jardin d’Acclimatation

jardin d'acclimatation pariz zabavni park

Zabavni park Jardin d’Acclimatation (preuzeto sa https://www.jardindacclimatation.fr/en/attractions/swing-carousel)

Jardin d’Acclimatation nalazi se u u 16. arondismanu i napravljen je 1854. Godine. Ovaj park je idealan za roditelje sa decom, jer postoji mnogo aktivnosti za dečiji uzrast. Mali voz vas vozi od samog ulaza u park, u kom se nalazi pravi mali životinjski svet – ovo je zabavni park sa atmosferom iz 19. veka.

Šetalište Plantée

 

Smešten u 12. arondismanu u Parizu, Promenada Plantée ili “Coulée Verte” je šetalište okruženo prelepom vegetacijom.
Na putu ćete videti prelepe vrtove (vrt Hector Malot ili vrt Charles Peguy) i proći kroz nekoliko tunela. Velika stvar je da možete šetati, voziti bicikl ili rolere i to nekoliko kilometara, i sve to bez ijednog automobila – što je naravno retkost, posebno u Parizu.

Palata Tokio

palata tokio pariz
Palata Tokio nalazi se u 16. arondismanu i predstavlja Muzej savremene umetnosti. Opet se pitate, pa da li će biti zanimljivo deci? Muzej ima razne aktivnosti i kreativne radionice za decu. Ako baš želite, ovde možete da organizujete rođendansku zabavu za vašu decu.

Muzej lova i prirode

Musée de la Chasse et de la Nature (Muzej lova i prirode), nalazi se u Hotelu Guenedaud od 2007. godine. Prati evoluciju divljih životinja gde možete videti razne životinje poput divlje svinje, vuka, jelena i lisice. Cena ulaza je 6 € za decu i 8 € za odrasle.

Makaronsi na Chez Bogato

makaronsi pariz
Ako volite francuske kolače i uopšte, toliko ukusnu francusku kuhinju, onda je ovo pravo mesto za vas (Chez Bogato). U ovoj poslastičarnici se održavaju radionice kuvanja za porodice, gde deca mogu da pokažu svoje kreacije. Ono što na kraju sledi jeste uživanje u sopstvenim specijalitetima. Okruženje je takođe veoma lepo, tako da nakon radionice možete nastaviti sa šetnjom u ovom kraju.

Jedrenje u Luksemburškom parku

luksemburski park pariz
Luksemburški park se prostire na 25 hektara i smatra se jednim od najlepših parkova Pariza. Najpoznatija aktivnost za decu jesu male jedrilice koje možete iznajmiti i daljinski upravljati njima dok plove,a vaša deca će posebno uživati u tome. Park se nalazi u 6. arondismanu u Parizu.

Muzej Grévin

 

Muzej Grévin se nalazi na Grand Boulevaru u 9. arondismanu i dobar je kako za odrasle, tako i za decu. Poznate javne ličnosti iz celog sveta kao voštane figure izgledaju veoma realno, tako da u svakom trenutku očekujete da neka od njih progovori.

via GIPHY

Nadamo se da smo vam dali dovoljno ideja kako sa vašim mališanima da provedete zabavan odmor u Parizu. Tako da pre nego što se krene u planiranje za sledeće letovanje, nađite povoljne avio karte i odletite porodično do jednog od najlepših gradova na svetu.